Transport gratuit pentru comenzile peste 170 RON. Transport gratuit pe raza municipiului Sibiu.

Metoda Aeropress

Metoda Aeropress

Aeropress-ul este un dispozitiv de preparare a cafelei inventat de Alan Adler în 2005. Este o metodă populară de preparare a cafelei în rândul iubitorilor de cafea datorită simplității sale și a rezultatelor excelente.

Există mai multe rețete excelente pentru a obține o cafea bună la aeropress, însă metodă noastră inversată este aceasta:

  1. Cântărește 15,8 grame de cafea.
  2. Râșnește cafeaua mediu-fin, sau atunci când cumperi cafeaua, scrie-ne să o măcinăm pentru Aeropress (deși recomandăm să râșnești chiar tu cafeaua, fix înainte de a o folosi).
  3. Adaugă cafeaua in Aeropress, apoi toarnă 65ml apa la 91°C (noi folosim o rație de 1:13,9 pentru Aeropress) si pornește cronometrul. Amestecă de 12 ori în sensul acelor de ceasornic, apoi de 3 ori în sens invers.
  4. La secunda 45 toarnă restul de apă, până ajungi la 220 ml. Amestecă de 4 ori fată spate cafeaua.
  5. Pune capacul cu 2 filtre umezite în prealabil și apasă până scoți excesul de aer din Aeropress.
  6. La minutul 1:35 întoarce Aeropress-ul și presează ușor pană extragi toată cafeaua. Ar trebui să termini la minutul 2:10.
  7. Enjoy!