Transport gratuit pentru comenzile peste 170 RON. Transport gratuit pe raza municipiului Sibiu.

Metoda Syphon

Metoda Syphon

Cafeaua la syphon este o metodă de preparare a cafelei care implică utilizarea unui dispozitiv numit syphon sau vacuu-pot. Această metodă are o istorie lungă și este cunoscută pentru spectaculozitatea procesului și pentru rezultatele sale deosebite în obținerea unei cafele curate și aromate.

  1. Cântărește 14.5 grame de cafea.
  2. Râșnește cafeaua mediu (puțin mai gros decat la V60), sau atunci când cumperi cafeaua, scrie-ne să o măcinăm pentru Syphon (deși recomandăm să râșnești chiar tu cafeaua, fix înainte de a o folosi).
  3. Pune 190 ml apă fierbinte în vasul inferior si aprinde arzătorul de sub acesta.
  4. Apă fierbinte va crea presiune și va forța apă să urce în camera superioară.
  5. Atunci când apă ajunge în vasul superior adaugă cafeaua și amestecă ușor cu mișcări circulare.
  6. Lasă cafeaua la infuzat în vasul superior timp de 1:40.
  7. La minutul 1:40 inchide flacara de sub vasul inferior pentru a reduce presiunea și a permite cafelei să se scurgă înapoi în camera inferioară prin filtrul din partea inferioară a camerei superioare.
  8. Enjoy!